2017. június 19., hétfő

Hold-Mandala szertartás az ÖrömÜnnepen




Hold-Mandala szertartás az ÖrömÜnnepen



A Hold lelkünk, érzelmeink, tudatalattink szimbóluma. Égi járásának telése-fogyása jelképezi érzelmeink, vágyaink váltakozását: felerősödésüket, lecsendesedésüket, elmúlásukat vagy éppen újjászületésüket.
A mandala szankszrit szó, eredeti jelentése: kör, ív, korong. Napjainkban mégis inkább azokra a kör alakú, színes/szinezhető ábrákra gondolunk e szó hallatán, amelyek valójában az indiai - és innen átvéve a tibeti - kultúra és vallás egyik fontos alap ábrázoló motívumából, kozmoszábrázolásából származnak, ebből alakultak át és terjedtek el szerte a világon.


C. G. Jung szerint a mandalák meditatív képek, amelyek segítségével,szemlélésükkel megváltozhat az ember tudatossága, tudatossági szintje. A keleti vallások követői - és egyes nyugati misztikusok szerint is - maga a mandala elkészítése egy meditatív folyamat, amelynek révén a hétköznapokban nem tapasztalt erőkkel, élményekkel, érzékeléssel kerülhetünk kapcsolatba.


Hold-Mandala festő szertartásainkat hagyományosan a különleges Hold-fázisokhoz (Újhold, Telihold) igazítjuk, hogy az elengedés vagy a vágyból-érzelemből teremtés lehetőségeit növeljük, érzelmi erőinket fókuszálva a mandala-festés során. Az ezen alkalmakkor használt mandala-ábrákat speciálisan, az adott időszak égi erőit tükröző formákkal, szimbólumokkal tervezzük meg és kerülnek megrajzolásra Csákvári Zita és Urbán Kata által.





Most az ÖrömÜnnepen a szombati Hold-Plútó együttállás energiáit igyekszünk befogni, mind a ráhangoló meditáció, mind az azt követő mandala-festés során, hogy mind inkább kihasználhassuk az idő adta lehetőségeket a tudatos elengedésre, érzelmi leválásra bizonyos dolgokról, és a belső  újjászületésre, egyfajta érzelmi regenerációra;  amelyet azután több szinten is "kamatoztathatunk" életünkben. Hiszen e nap, illetve időszak égi témái közé tartoznak a bőségteremtés, az előző élet(ek)ből hozott bölcsességünkkel, tudásunkkal történő kapcsolatba kerülés, valamint a szeretet új szinten, új minőségben való megértése.

Ha kedvet kaptál, találtál egy aktuális témát a felsoroltak közül, megérintett, amit olvastál vagy csak kíváncsi lettél, gyere, csatlakozz hozzánk szombat délután az ÖrömÜnnepen,

szeretettel látunk:

mandala-készítő

szimbólumfejtő asztrológus-asztrozófus, Tarot-tanácsadó







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése